Een auto kopen tot 500 Euro

Een auto kopen tot 500 Euro, die fatsoenlijk rijdt en APK heeft. Kan dat? Dat kan zeker. Maar dan zul je vooral anders naar te koop staande auto's moeten gaan kijken. Want een populaire auto in een prachtige kleur ga je hoogstwaarschijnlijk niet vinden voor dat geld.

Wanneer je een auto wilt kopen en daar niet meer dan 500 Euro aan wilt besteden, moet je vooral kijken naar: waar de auto aan moet voldoen om geschikt te zijn voor jou en wat je maandelijks kunt besteden aan kosten voor een auto.

Minder populaire auto's vaak stukken goedkoper

Auto's die om wat voor een reden dan ook niet zo populair zijn bij het autokopend publiek, zijn vaak stukken goedkoper in aanschaf dan vergelijkbare auto's die wel gewild zijn.

Een goed voorbeeld daarvan is nog altijd de Volkwagen Golf in vergelijking met zijn iets grotere broer, de Volkswagen Passat en zijn iets kleinere broertje de Volkwagen Polo. Het zijn alle drie kwalitatief goede en betrouwbare auto's. Maar met name de sedan versies van beide modellen lijken aan de straatstenen niet kwijt te raken te zijn. Gewoon omdat men het over het algemeen gewoon geen mooie auto vindt.

En zo zijn er veel meer auto's waarvan vooral het model niet bijster aantrekkelijk wordt gevonden of die om een andere reden minder populair zijn bij het autokopend publiek.

Een andere minder populaire categorie is de grote auto. Grote auto's die nieuw behoorlijk prijzig waren, zou je nu zomaar kunnen vinden voor 500 Euro. Echter, de reden dat deze auto's tweedehands niet populair zijn, is omdat rijden met zo'n auto behoorlijk wat geld kost. Een dergelijke auto is duur in wegenbelasting, verzekeringspremie, onderhoud en brandstof.

Auto's die tweedehands om wat voor een reden dan ook niet goed in de markt liggen, worden voor een aanmerkelijk lagere prijs aangeboden. In de hoop dat er iemand komt die vooral kijkt naar de staat van de auto. En die het niet echt interesseert dat de auto nou niet bepaald een flitsend model heeft of duurder is in het rijden.

Dus als je tot 500 Euro een auto wilt kopen die er goed uitziet, goed rijdt en waar je nog een poosje mee wilt kunnen doen, dan is het slim om vooral in het segment 'minder gewilde auto' je zoektocht te beginnen.

Wees alert op mogelijke verborgen gebreken

Tot 500 Euro zijn er best auto's die het kopen waard zijn. Maar er zijn uiteraard ook meer dan voldoende auto's in deze prijscategorie die een flinke kat in de zak kunnen betekenen. Want ook veel auto's worden voor een dergelijk lage prijs weggedaan omdat er een behoorlijk prijzige reparatie zit aan te komen.

Dit kan de eigenaar van de auto bijvoorbeeld gehoord hebben van zijn garage, toen hij hem APK liet keuren. Het kan bijvoorbeeld zomaar zijn dat een auto op het moment van APK keuren nu, nog goedgekeurd wordt.

Maar dat volgend jaar bijvoorbeeld de uitlaat, de remmen en de banden vervangen moeten worden. Reparaties aan deze auto zouden de waarde van de auto dan ook gemakkelijk kunnen gaan overstijgen.

Voor veel mensen kan dit een reden zijn om een auto nu te verkopen. Want met een verse APK erop , is er in ieder geval nog een kans dat de auto verkocht wordt en geld oplevert.

Bekijk een auto van rond de 500 Euro dan ook extra goed voordat je 'm gaat kopen. En let daarbij op dingen die een mogelijk dure reparatie kunnen gaan betekenen bij de volgende APK keuring.

Dit hoeft overigens geen reden te zijn om een auto niet te kopen. Maar het is vooral een goede reden om nog verder te onderhandelen over de prijs. Een beetje scherp onderhandelen kan zomaar betekenen dat je nog maar 300 Euro voor een auto betaalt.

Wanneer je de auto vervolgens wegdoet zodra de APK verlopen is, dan heb je voor maar 300 Euro een jaar auto kunnen rijden. En dat mag gerust beschouwd worden als goedkoop.

Als je denkt over een auto kopen tot 500 Euro, dan is het slim om autorijden op deze wijze te benaderen. Uiteraard kun je een keer mazzel hebben. En nog 2 à 3 jaar voor weinig geld en met veel plezier rondrijden in een auto die maar 500 Euro gekost heeft. Maar vaak is het zo, dat je na een jaar alweer op zoek kunt naar een andere auto.

Artikelen die je mogelijk ook interesseren