Hoe koop je een tweedehands auto: 3 onmisbare tips

Hoe koop je een tweedehands auto die goed is en voor niet teveel geld?

We weten van verhalen allemaal wel dat niet iedere tweedehands auto even goed is. En dat je soms ook behoorlijk te veel kunt betalen voor een tweedehands auto. Echter, weten waar je op moet letten bij het kopen van een tweedehands auto, laat alleen al de kans aanzienlijk toenemen dat je met een tweedehands auto thuiskomt waar je blij van wordt.

De volgende 3 tips zullen dan ook niet alleen een licht werpen op hoe je een tweedehands auto koopt, maar tevens waar je tijdens het kopen scherp op letten moet.

1) Bepaal welke auto je wilt en hoeveel geld je wilt besteden

Een bekend gezegde is:'Een goed voorbereiding is het halve werk'. Een gezegde dat zeer zeker ook opgaat wanneer je een tweedehands auto gaat kopen.

Tweedehands kun je een hele goede auto kopen, waar je nog vele jaren plezier van kan gaan hebben. Maar voor hetzelfde geld kun je ook een hele slechte auto kopen waar je in korte tijd heel veel kopzorgen over kunt krijgen.

Dat tweede wil je uiteraard absoluut voorkomen. Een eerste stap daartoe is bepalen welke auto je precies wilt. Want zodra je weet welke auto je wilt, kun je via Google gaan zoeken naar gebruikerservaringen met dit merk en type auto.

Op deze manier kun je in korte tijd veel over een bepaalde auto leren. En weet je al voor een belangrijk deel waar je op moet gaan letten bij het kopen van deze auto.

Tevens kom je er tijdens dit onderzoek via Google achter, wat een redelijke prijs is voor een dergelijke auto. En dus ook, of je zoveel geld wel kunt en wilt besteden aan een tweedehands auto.

Bij het kopen van een tweedehands auto is het altijd heel verstandig om zeker niet boven je budget te kopen. En bij voorkeur zelfs 1000 tot 1500 Euro achter de hand te houden voor onvoorziene kosten. Want met de huidige garagetarieven kunnen reparatiekosten al snel behoorlijk uit de klauw lopen.

2) Ga kijken en proefrijden

De volgende fase in het traject van: 'Hoe koop ik een tweedehands auto' is om eens naar een aantal auto's te gaan kijken en erin te gaan proefrijden.

Daarbij is het slim om minimaal in een heel duur en een heel goed exemplaar te gaan rijden met een lage kilometerstand en te gaan rijden in een heel goedkoop exemplaar die al de nodige kilometers gereden heeft en die zichtbaar een zwaar leven heeft gehad.

Zeker wanneer je niet zoveel verstand hebt van auto's en niet zo heel ervaren bent in het kopen van auto's, is dit een uitstekende methode om snel te ontdekken hoe een goed onderhouden auto moet rijden. En tevens hoe een auto aanvoelt die je beter maar kunt laten staan.

3) De tweedehands auto van je keuze bemachtigen

Wanneer je dan uiteindelijk de auto vindt die je graag wilt hebben, dan wil menigeen nog wel eens in de valkuil trappen van het te graag willen hebben van die ene auto.

Vergeet nooit dat er van de gemiddelde tweedehands auto, duizenden en duizenden zijn gemaakt en dat er vandaag of morgen bijna zeker weer precies zo'n auto aangeboden gaat worden als die jij graag wilt hebben.

Dus wil deze auto niet te graag. En laat zeker aan de verkopende partij niet blijken hoe graag jij deze auto wilt. Doe je dat wel, dan kun je er vrijwel zeker van zijn dat je teveel gaat betalen.

Wees daarnaast tevens streng voor jezelf en houd je strak aan het budget dat je jezelf gesteld hebt. Doe je uiterste best om de auto van jouw keuze voor dat geld te bemachtigen en laat de verkopende partij merken dat het je ernst is.

Het zou je dan nog wel eens kunnen gaan verbazen, hoever de verkopende partij bereid is met je mee te gaan in jouw wensen. Waarbij je uiteindelijk uit zal komen op een deal, waar jullie beiden tevreden mee zijn. En dat is dan ook precies hoe je een tweedehands auto zou moeten willen kopen.

Artikelen die je mogelijk ook interesseren