4 manieren om je auto snel te verkopen

snel je auto verkopen

Wanneer je bijvoorbeeld een andere auto hebt gekocht, dan wil je uiteraard het liefst zo snel mogelijk van je oude auto af. Om deze reden maken we dan ook nog wel eens van de mogelijkheid gebruik om onze auto in te ruilen op een nieuwe auto.

Echter, soms pakt dat niet gunstig uit. Of onze oude auto inruilen is gewoonweg niet mogelijk. Bijvoorbeeld wanneer we onze nieuwe gebruikte auto van een particulier kopen.

Hieronder volgen 4 manieren om snel je auto te verkopen. Waarbij we de mogelijkheid tot inruilen toch nog even meepakken. Omdat dit ook bij de koop van een tweedehands auto wel vaak mogelijk is.

1) Inruilen op een andere auto

Inruilen is absoluut de snelste en meest comfortabele manier om van je auto af te komen. Bij inruilen verkoop je jouw auto als het ware aan het bedrijf of de persoon van wie je een auto koopt.

Waarbij het niet uitmaakt of dit nu een nieuwe of een tweedehands auto is. Bij inruilen wordt er een prijs voor jouw auto overeengekomen. Een prijs die vervolgens in mindering wordt gebracht op de aankoopprijs van jouw nieuwe auto.

En juist dat kan wel eens minder voordelig uitpakken dan je in eerste instantie zou denken. Want vaak is het namelijk zo dat je al korting krijgt op de aankoopprijs van een auto, als je niets in te ruilen hebt.

In feite is het mislopen van die korting al, wat je minder terugkrijgt voor de auto die je inruilt. Inruilen is dan ook vaak een wat ondoorzichtig iets, waarbij je niet altijd de prijs krijgt voor je auto, die je had kunnen krijgen.

Zoals bij zoveel dingen geldt bij inruilen ook: gemak kost geld.

2) Zelf verkopen via internet

Zelf je auto verkopen gaat wellicht iets minder snel, maar is doorgaans wel de manier om het meeste geld terug te krijgen voor je oude auto.

En direct ook te meest tijdintensieve manier. Want je moet een advertentie maken en de auto te koop zetten. En daarna zul je geïnteresseerden moeten ontvangen die de auto komen bekijken en wellicht kopen.

Hoewel ook het zelf verkopen van de auto binnen een dag geregeld kan zijn, duurt het gemiddeld toch wel zo'n één à twee weken voordat je een auto zelf hebt verkocht.

Hoe lang het zelf verkopen van een auto precies duurt, hangt onder meer af van de populariteit van de auto bij kopers van tweedehands auto's. Maar ook van hoeveel vergelijkbare auto's er op dit moment aangeboden worden op het internet.

Iets wat overigens redelijk eenvoudig uit te zoeken is op bijvoorbeeld Markplaats. Als de verkoopomstandigheden gunstig zijn, bijvoorbeeld omdat je een courante auto hebt en het aanbod op Markplaats niet zo heel groot is, dan is het zeker aan te raden zelf de auto te verkopen via internet.

3) Een opkoper bellen

Als je een minder courante auto hebt, of een auto hebt waar iets aan mankeert, dan kun je altijd nog overwegen om een opkoper te bellen. Een auto opkoper heeft de beschikking over vele kanalen waaraan hij auto's kan doorverkopen. En dus koopt een opkoper over het algemeen alles waar hij van denkt, dat hij er nog wel wat aan verdienen kan.

De kans is heel redelijk, dat je je auto dan ook wel kwijt zal kunnen aan een opkoper. Een groot nadeel van het verkopen aan een opkoper is, dat hij weet dat je heel graag van je auto afwilt. Want anders bel je geen auto opkoper.

De prijs die je krijgt voor je auto zal dan ook zeker niet hoog zijn. Met andere woorden: je zult je auto snel kunnen verkopen. Maar wat de auto zal opbrengen, zou wel eens niet kunnen zijn wat jij voor de auto in gedachten had.

4) Een autoverkoopservice inschakelen

Een ietwat betere optie zou dan een autoverkoopservice kunnen zijn, zoals bijvoorbeeld de autoverkoopservice van de ANWB. Je auto wordt na het aanmelden bij de autoverkoopservice van de ANWB getoond aan een netwerk van zo'n 70.000 autobedrijven uit heel Europa.

Deze bedrijven kunnen een bod uitbrengen op je auto. Het hoogste bod zal je vervolgens worden toegestuurd. Dit bod kun je accepteren of niet. Als je het bod accepteert, dan kun je je auto wegbrengen naar een vestiging van autoverhuurder Herz. En binnen 2 dagen heb je het geboden bedrag op je bankrekening staan.

Ook dit is weer een goede manier om je auto snel te verkopen. Echter, ook hier geldt weer dat gemak geld kost. Hetgeen betekent dat je ook via een autoverkoopservice niet de hoofdprijs zal krijgen voor je auto.

De slimste manier om je auto snel te verkopen en de manier waarbij je auto tevens het meeste gaat opbrengen is zonder meer: je auto zelf verkopen via een advertentie op Markplaats, Autoscout of andere online verkoopplekken waar je zelf een auto te koop kunt aanbieden.

Artikelen die je mogelijk ook interesseren