Snel je auto verkopen

De wens om snel een auto te verkopen heeft iedereen wel die zijn of haar auto te koop heeft staan. En vaak gaat een auto verkopen ook best snel. Zeker wanneer de auto voor de koper veel waar voor zijn geld biedt.

En dat is dan ook exact waar je naar moet streven als je je auto snel wilt verkopen. Een andere optie is een opkoper bellen, wanneer je denkt dat je je auto verkopen niet snel zelf voor elkaar krijgt. Maar uiteraard krijg je dan wel vaak maar erg weinig geld terug voor je auto.

Maak je auto zo aantrekkelijk mogelijk voor de koper

Snel je auto verkopen gaat doorgaans het meest succesvol wanneer je ervoor zorgt dat je auto zogezegd veel waar voor zijn geld biedt voor de koper. Of tenminste die indruk werkt. Uiteraard moet je altijd eerlijk zijn over wat je verkoopt. Maar het is niet verboden om hetgeen wat je verkoopt er zo aantrekkelijk mogelijk uit laten zien.

Enkele uitzonderingen daargelaten, kopen mensen niet met hun verstand maar op emotie. En we willen allemaal graag iets hebben wat mooi is. En waarvan anderen ook vinden dat het mooi is en dat we een goede koop hebben gedaan.

Vaak is het heel niet zo moeilijk om je auto goed verkoopbaar te maken. Ervoor zorgen dat je auto er brandschoon en glimmend bij staat, maakt je auto direct al een stuk aantrekkelijker. En ook een verse APK zorgt er doorgaans voor dat een auto sneller wordt verkocht.

Zorg er daarnaast tevens voor dat kleine makkelijk te verhelpen gebreken verholpen worden. Bijvoorbeeld versleten ruitenwisserbladen of een kapot lampje. En vergewis jezelf ervan dat een eventuele boordcomputer geen meldingen geeft dat er iets mis is.

Controleer tevens alle vloeistoffen zoals olie, remvloeistof, koelvloeistof en ruitensproeier vloeistof goed. En breng ze op het juiste niveau als ze dat niet zijn.

En wanneer je auto voorzien is van standaard airco en/of navigatie en/of een geïntegreerd geluidssysteem, zorg er dan absoluut voor dat het functioneert. Hetzelfde geldt voor elektrische ramen, elektrisch schuifdak en alle andere opties. Niets maakt een koper ineens een stuk minder enthousiast, dan wanneer er iets niet naar behoren functioneert.

Velgen worden vaak niet echt schoon van alleen een wasbeurt. Aangekoekt remstof en ook roest zorgen er nogal eens voor dat de velgen er niet echt mooi uitzien. En dat terwijl ze een auto kunnen maken of breken. Probeer er dan ook altijd voor te zorgen dat de velgen en de banden van de auto er pico bello uitzien.

Wanneer velgen voorzien zijn van wieldoppen en de wieldoppen zijn beschadigd of er mist er één. Neem dan de moeite om bij een automaterialenwinkel of een autoshop even een setje nieuwe te halen. Het laat een auto er direct een stuk beter uitzien.

Zorg voor goede foto's en adverteer op het juiste moment

Snel je auto verkopen gaat doorgaans het best wanneer je een advertentie plaatst op internet, bijvoorbeeld op Marktplaats. Mensen die een auto zoeken, kijken daar tegenwoordig het eerst.

Voor het succesvol je auto verkopen via internet, zijn goede foto's van je auto een vereiste. Zet je auto bij voorkeur op een plek die voor een aangename en rustige achtergrond zorgt als je foto's gaat maken. En probeer de foto's uiteraard te maken wanneer de zon schijnt.

Al deze dingen zorgen voor een aangename sfeer op de foto, maken de auto tevens goed zichtbaar en zorgen voor een aantrekkelijk geheel.

Advertentiewebsites zoals Marktplaats geven je naast het opgeven van de gegevens van de auto, je tevens de mogelijkheid om in een tekstveld iets over je auto te vertellen. Maak van deze gelegenheid optimaal gebruik door iets over je auto te vertellen dat jouw auto aantrekkelijker maakt dan alle andere vergelijkbare auto's.

Misschien heb je nog maar net een paar duizend kilometer geleden nieuwe banden onder je auto laten zetten. Of wellicht verkoop je de auto met een nieuwe set regenbanden op stalen velgen erbij. Ook bijzondere opties waarvan je weet dat deze niet vaak voorkomen op jouw auto zijn het vermelden waard. Bijvoorbeeld een vanaf fabriek gemonteerd schuifdak, leren bekleding, een bijzonder geluidssysteem of een sportonderstel.

Kortom, gebruik het tekstveld om je auto zo goed mogelijk aan te prijzen. En zorg er tevens voor dat je een vraagprijs hanteert die beduidend lager ligt dan die van vergelijkbare auto's. Maar ook weer niet zo laag dat de vraag kan gaan rijzen of de auto wel helemaal goed is.

Zaterdag is traditioneel een dag om auto's te gaan kijken en kopen. Op zaterdag hebben mensen de tijd en is het postkantoor ook nog open, zodat een gekochte auto ook direct op naam gezet en mee naar huis genomen kan worden.

Het gunstigste moment om een advertentie op Marktplaats te zetten is dan ook: zaterdagochtend vroeg, zo tussen 7 en 8. Want dan wordt jouw auto als één van de eerste getoond als een potentiële autokoper met zijn eerste kop koffie van de dag auto's zit te bekijken op internet.

Zorgen dat je auto zo goed mogelijk voor elkaar is, er zo aantrekkelijk mogelijk uitziet voor de potentiële koper en op het juiste moment adverteren, zorgt ervoor dat je snel je auto aan iemand kunt verkopen. Vaak al binnen een dag.

Artikelen die je mogelijk ook interesseren