Een auto schorsen: hoe doe je dat en wat kost dat?

Wanneer je van plan bent een auto voor een langere tijd niet te gebruiken, dan kun je het kenteken van de betreffende auto schorsen. Schorsing van een kenteken geldt voor een jaar. Daarna zul je de schorsing van het kenteken opnieuw aan moeten vragen.

Een auto schorsen kun je direct via het RDW regelen of op het postkantoor. Mits het kenteken van de auto compleet is en op jouw naam staat.

Zou gaat het schorsen van een auto in zijn werk

Zoals gezegd kun je het schorsen van een auto direct via de RDW regelen of op het postkantoor. Daarvoor kun je in de auto stappen en naar het postkantoor of een klantenbalie van de RDW rijden. Maar je kunt het schorsen van je auto ook direct online regelen via de website van het RDW.

Hiervoor heb je het kenteken van je auto nodig, je DigiD en de mogelijkheid om via internetbankieren betalingen te verrichten.

Uiteraard kost het schorsen van een en kenteken geld. Voor een auto van 15 jaar en jonger betaal je het zogenaamde normaal tarief welke 73 Euro bedraagt. Wanneer je auto ouder is dan 15 jaar, dan betaal je het laag tarief. Het laag tarief voor een auto is 24 Euro.

Zodra je het kenteken van je auto geschorst hebt, stuurt de RDW je binnen 5 werkdagen een nieuw tenaamstellingsbewijs toe waarop de einddatum van de schorsing vermeld staat.

Vanaf het moment dat je het kenteken van je auto geschorst hebt, mag je er niet meer mee rijden en mag de auto zich zelfs niet meer op de openbare weg bevinden.

Het betalen van de wegenbelasting wordt automatisch gestopt zodra een kenteken geschorst is. De verzekering voor je auto moet je overigens zelf stopzetten.

Tevens hoeft de auto niet langer apk gekeurd te zijn wanneer het kenteken van de auto geschorst is.

Waarom zou ik mijn auto schorsen?

Als je om wat voor een reden dan ook van plan bent om de auto een poos niet te gebruiken, dan is het in de meeste gevallen een slim idee om de auto te schorsen. Zeker wanneer je de auto op je eigen terrein kunt stallen. Of een andere plek hebt waar je je auto kunt stallen gedurende de schorsing van de auto. De enige voorwaarde hierbij is dat de auto zich niet op de openbare weg bevindt.

Het schorsen van een auto is zo gepiept en kost in verhouding weinig. Zeker wanneer de auto ouder is dan 15 jaar. Schors je het kenteken van een auto die je niet gebruikt niet, dan lopen kosten voor wegenbelasting en verzekering van de auto wel gewoon door. En ook dient de auto apk gekeurd te zijn. Zelfs al komt de auto de garage niet uit of ligt deze volledig in onderdelen uit elkaar.

Met het op tijd schorsen van het kenteken van een auto die je niet gebruikt, kan je dan ook zomaar een hoop geld besparen. Wacht er dan ook zeker niet mee.

Artikelen die je mogelijk ook interesseren