Een klassieker of youngtimer kopen, restaureren, rijden en onderhouden

de klassieker is ook een tweedehands auto, maar neemt een bijzondere plaats in

De klassieker neemt een bijzondere plaats in, in het leven van menigeen. Iedereen die een klassieke auto heeft kan er wel iets bijzonders over vertellen.

Voor veel autoliefhebbers is een klassieker kopen een droom die in vervulling gaat. Dat zo'n droom ook wel eens zowat in duigen dreigt te vallen, daar kan menig klassiekerliefhebber over meepraten. Maar ook bij het rijden en het onderhouden van een klassieker gaan dingen soms net even anders dan u gewend bent met een moderne auto.

Omgaan met de overgangsregeling voor oldtimers

Voor de oldtimer die in de overgangregeling valt, betaal je minder wegenbelasting, maar hij moet wel gedurende de wintermaanden van de weg af zijn. Hoe vraag je de overgangsregeling aan en hoe ga je ermee om?
Lees verder

Waar ga jij je oldtimer stallen deze winter?

Bezit je een oldtimer die, volgens de laatste belastingmaatregel, in de winter van de weg af moet, dan zul je je wellicht afvragen:Waar ga ik mijn oldtimer stallen deze winter?
Lees verder

Bijtellingvriendelijk autorijden: De oudere auto en de bijtelling

Bij bijtellingvriendelijk autorijden zul je wellicht als eerste denken aan de '14% procent bijtelling' auto. Of misschien zelfs aan een elektrische auto of hybride auto waar je slechts 7% procent bijtelling voor betaald.
Lees verder

Wegenbelasting oldtimer: Wat staat je als oldtimerbezitter te wachten in 2014

Na een hoop gesoebat zijn de heren politici er dan eindelijk uit. De vrijstelling van wegenbelasting voor de oldtimer gaat naar 40 jaar. Iets waar niet alle oldtimerliefhebbers vrolijk van worden.
Lees verder

Een youngtimer kopen voor dagelijks gebruik

Vooralsnog is een youngtimer vooral een auto die je steeds minder gaat zien in het straatbeeld. Waardoor je, naarmate de auto ouder wordt, in een steeds uniekere auto gaat rijden. En dat kan heel leuk zijn.
Lees verder

Wat is een youngtimer auto?

Iedereen kent de oldtimer. Maar wat is nou weer een youngtimer? Een youngtimer is een auto tussen de 15 en de 30 jaar oud, die mogelijk in de toekomst de klassiekerstatus, danwel oldtimerstatus zal gaan krijgen.
Lees verder

Een klassieker zelf restaureren of toch laten restaureren?

Menig klassiekerliefhebber heeft als droom ooit zelf een klassieker te gaan restaureren. Echter, menig droom wordt helaas nooit werkelijkheid. Doorgaans omdat het zelf restaureren wordt overschat.
Lees verder

Welke klassieker kopen: kies de auto die bij je past

Zoveel mensen, zoveel wensen. Dus welke klassieker kopen het beste zou zijn, is dan ook lastig te zeggen. Maar wellicht zou je het kopen van een klassieker juist helemaal niet met je verstand moeten willen doen.
Lees verder

Een auto schorsen: hoe doe je dat en wat kost dat?

Wanneer je van plan bent een auto voor een langere tijd niet te gebruiken, dan kun je het kenteken van de betreffende auto schorsen. Schorsing van een kenteken geldt voor een jaar.
Lees verder

Roestschade aan je klassieker laten repareren

Aan menig klassieker kan flink wat roestschade zitten. Zelfs zonder dat het aan de buitenkant direct opvalt. Voor menige klassiekerliefhebber heeft dit al voor nare verrassingen gezorgd.
Lees verder

Met je klassieker of youngtimer naar de garage

Ook je klassieker of youngtimer moet naar de garage voor onderhoud en reparatie. En dat zelfs met een grotere regelmaat dan moderne auto's. Het is dan ook zeer zeker prettig om een goede betrouwbare garage voor je youngtimer of klassieker te hebben, die het liefst ook nog niet al te duur is.
Lees verder

Met je klassieker naar de APK

Het is een droom van velen. Het zelf ter hand nemen van een oldtimerrestauratie. Maar wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij de restauratie van een oldtimer?
Lees verder

Wat er komt kijken bij een oldtimerrestauratie

Het is een droom van velen. Het zelf ter hand nemen van een oldtimerrestauratie. Maar wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij de restauratie van een oldtimer?
Lees verder

De geschiedenis van de auto

Het woord 'automobiel' betekent zoveel als: zelf bewegen. Ooit is dit veelal vierwielig voertuig bedacht om twee tot zes personen inclusief bagage te kunnen vervoeren over land. Inmiddels kent de auto een rijke geschiedenis.
Lees verder

Klassieker rijden anno nu

De klassieker neemt een bijzondere plaats in, in de wereld van de gebruikte auto. Met een klassieker rijden onderscheidt u uzelf van de massa. Een in goede staat verkerende klassieker oogst vaak bewonderende blikken als u er ergens mee voor komt rijden.
Lees verder

Je wilt een klassieker kopen?

Een klassieker kopen doe je doorgaans omdat gek bent op een bepaald type auto. Vaak is er bij het kopen van een klassieker dan ook weinig sprake van praktische overwegingen. Die auto is mooi, je bent er gek van en je wilt gewoon zelf een exemplaar bezitten. Maar probeer wel je gezonde verstand te blijven gebruiken.
Lees verder