Categorie: Zakelijk een tweedehandsauto rijden

Bij een auto voor zakelijk gebruik denk je als snel aan een nieuwe auto. Maar dat hoeft niet. Want voor de prijs van een nieuwe auto kun je ook kiezen voor een luxe, spannende en minder alledaage tweedehandsauto.

Omgaan met de overgangsregeling voor oldtimers

Voor de oldtimer die in de overgangregeling valt, betaal je minder wegenbelasting, maar hij moet wel gedurende de wintermaanden van de weg af zijn. Hoe vraag je de overgangsregeling aan en hoe ga je ermee om?

Bekijk artikel

Bijtellingvriendelijk autorijden: De oudere auto en de bijtelling

Bij bijtellingvriendelijk autorijden zul je wellicht als eerste denken aan de '14% procent bijtelling' auto. Of misschien zelfs aan een elektrische auto of hybride auto waar je slechts 7% procent bijtelling voor betaald.

Bekijk artikel

Een youngtimer kopen voor dagelijks gebruik

Vooralsnog is een youngtimer vooral een auto die je steeds minder gaat zien in het straatbeeld. Waardoor je, naarmate de auto ouder wordt, in een steeds uniekere auto gaat rijden. En dat kan heel leuk zijn.

Bekijk artikel

Wat is een youngtimer auto?

Iedereen kent de oldtimer. Maar wat is nou weer een youngtimer? Een youngtimer is een auto tussen de 15 en de 30 jaar oud, die mogelijk in de toekomst de klassiekerstatus, danwel oldtimerstatus zal gaan krijgen.

Bekijk artikel

Over mij

Dat een auto de slechtste investering is die je kan doen, is zo'n beetje het eerste wat ik leerde over auto's.

Daarom koop ik nog altijd alleen een auto die ik direct van eigen geld kan betalen.

Inmiddels rijd ik 3 decenia rond in tweedehands auto's. En was de duurste voor dagelijks gebruik €6500 en de oudste 30 jaar.

De ervaring die ik in al die tijd met tweedehands auto's heb opgedaan, deel ik graag met je op deze website.

Meest gelezen